Praktijkondersteuner

Praktijkondersteuner (POH) Somatiek

In de loop van de jaren heeft de huisarts er veel meer werk bij gekregen. De behandelingsmogelijkheden breiden zich uit en ziekenhuizen dragen zorgtaken over aan de huisarts. De bevolking vergrijst waardoor er meer hulpvragen zijn en het aantal chronische zieken is toegenomen.

Om de huisarts hierbij te ondersteunen is er een nieuwe functie ontwikkeld: de praktijkondersteuner. Dit is een verpleegkundige of doktersassistente met een speciale vervolgopleiding op HBO niveau, aan wie de huisarts bepaalde taken kan delegeren.

Praktisch gezien betekent dit zorg voor patienten met chronische aandoeningen zoals diabetes, longziekten en hart- en vaatziekten. Voor mensen met een chronische aandoening betekent dit een uitgebreider begeleidings aanbod. Het is gebleken dat dit een belangrijke kwaliteitswinst betekent voor de patient. 

Praktijkondersteuner (POH) GGZ

Ook hebben wij een praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) in dienst. Zij heeft psychologie gestudeerd en ondersteunt ons als huisartsen bij patienten met psychische problemen. De POH GGZ biedt een luisterend oor, kan praktische tips geven bij bepaalde problemen maar kan ook bijdragen aan de diagnsotiek en behandeling van ernstigere psychische aandoeningen. 

Praktijkondersteuner (POH) GGZ kind en jeugd

Speciaal voor kinderen hebben wij een praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) kind en jeugd in dienst. Zij heeft psychologie gestudeerd en ondersteunt ons als huisartsen bij patienten met psychische problemen. De POH GGZ biedt een luisterend oor, kan praktische tips geven bij bepaalde problemen maar kan ook bijdragen aan de diagnsotiek en behandeling van ernstigere psychische aandoeningen. 

 

Contact

Spoednummer 073-5512205 keuze 1
 

KGJ Jansen & EHT van der Logt

Schijndelseweg 15f
5271 BK Sint-Michielsgestel
Telefoon:
073-5512205
Receptenlijn:
073-5512205 keuze 2
Routebeschrijving >